Polen. Marcin Romanowski: “Respect voor onze soevereiniteit vereist dat we de uitspraak van het Europees Hof van Justitie naast ons neerleggen”

Breizh-Info (2021)

De Poolse onderminister van Justitie, Marcin Romanowski, geeft commentaar op de uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HJEU), dat Polen gisteren een dwangsom van een miljoen euro per dag heeft opgelegd totdat het de tuchtkamer van het Hooggerechtshof heeft geschorst.

De EU oordeelde in juli dat het orgaan de EU-wetgeving had overtreden en nam voorlopige maatregelen die volgens haar nu moeten worden nageleefd “om ernstige en onherstelbare schade” aan de rechtsorde van de EU en haar “waarden” te voorkomen.

De Eurocraten laten het niet bij hun pogingen om de Poolse nationale identiteit te verstikken en lanceren een nieuwe aanval op ons vaderland. Dit is al een soort aanval op onze soevereiniteit en een poging om absolute gehoorzaamheid af te dwingen. Er gaat geen week voorbij zonder dat we horen over pogingen van Brussel om ons rechtsstelsel en de politieke situatie in het algemeen te destabiliseren. We zitten midden in een conflict en onze onafhankelijkheid staat op het spel.

Deze onwettige straf is een bewijs van het soort EU dat de eurocraten willen, een EU die door en door rot is en gericht op de vernietiging van onafhankelijke staten. Volgens het Europees recht valt de rechtsbedeling onder de bevoegdheid van de lidstaten. De Europese Commissie trekt zich daar echter niets van aan, en maakt via de uitspraken van het gepolitiseerde HJEU heel duidelijk dat wij voortaan voor onze soevereiniteit moeten betalen. Op dit moment, rekening houdend met dit besluit en de zaak Turow, waardeert de EU onze onafhankelijkheid op 1,5 miljoen euro per dag! Dit is natuurlijk niet zeker, en straks kan blijken dat de Brusselse elites de duur van de ambtstermijn van de president niet zien zitten en zullen wachten op nog eens een miljoen euro per dag tot we de gedwongen veranderingen doorvoeren.

De beslissingen van het EU-Hof die in de prerogatieven van de Poolse autoriteiten ingrijpen, moeten worden genegeerd. Dit is wat respect voor onze soevereiniteit en degenen die ervoor vochten, vereist. Een situatie waarin niet-gekozen en ondemocratische Europese organen zich boven de Poolse samenleving plaatsen en hervormingen tegen haar democratische wil blokkeren, lijkt immers een abstractie, maar dat is precies waar we mee te maken hebben.

De westerse elites proberen opnieuw hardnekkig hun verdorven “waarheden” aan andere landen op te leggen, en hoewel het net hun samenlevingen zijn die op volledig degenereren.

Vertaling: elementen

Oorspronkelijke tekst: https://www.breizh-info.com/2021/10/28/173611/pologne-marcin-romanowski-le-respect-de-notre-souverainete-exige-que-lon-ignore-larret-de-la-cour-de-justice-de-lunion-europeenne/Categorieën:Europese Unie

Tags: , , , , , ,